Boldog Névnapot!

Ma 2018. április 19., csütörtök, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Videók

ert3

kvsp

vizs

egszsgnap meghv bercel tanoda

s1

HIRDETMÉNY!

Értesítjük az eb tartókat, hogy az ebek veszettség elleni kötelező védőoltására Bercel községben, az alábbi időpontban és helyeken kerül sor:

2018. 04. 19. csütörtök, 16.00-18.00-ig – Hivatal udvar

Pótoltás:
2018. 05. 03. csütörtök, 16.00-17.00-ig – Hivatal udvar

Oltás díja: 3.500 Ft/eb
Házi oltás díja: 4.000 Ft/eb
Chippelés: 3.500 Ft/eb
Kisállat egészségügyi könyv pótlása: 500 Ft/db

Az ebek veszettség elleni védőoltása minden 3 hónapos életkort betöltött állat esetében kötelező. Előzetes bejelentés és időpont egyeztetés után lehetőség van az ebek tartási helyén lévő oltására is.

Bejelenteni Bercel Község Önkormányzatánál, a 35/384-303; valamint az állatorvosnál a 06-30-9005-568-as telefonszámon, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen lehet.
Az oltás elmulasztása szabálysértési eljárás kezdeményezését vonja maga után.

images

viz

husvet 2

lom

ert2

ertes1

kv

Bercel ismét megemlékezett az 1848-as forradalom és szabadságharcra, amely 170 éve történt. A megemlékezés a Szécsényi István Általános iskola aulájában kezdődött, ahol a zászlók behozatala után a himnusz eléneklésével vette kezdetét a megemlékezés. A Csemete- kert Óvodásai műsorát követően, Barna János, a Nógrád megyei Közgyűlés alelnöke mondott ünnepi köszöntőt. Ezt követően a Szécsényi Általános iskola diákjai elevenítették meg a 48-as eseményeket, melyben elhangzott Petőfi Sándor- Nemzeti dal című verse is. Ezt követően került sor a fáklyás felvonulásra, iskolától az önkormányzat kertjében elhelyezett hősi emlékműhöz. Batta Lili, Heltai Jenő- Szabadság című versét szavalta el. Az emlékműnél koszorút helyezett el: Bercel Község Önkormányzata, Barna János a Nógrád megyei Közgyűlés alelnöke, Szécsényi István Általános iskola, és Csemete-kert óvoda gyermekei. Koszorúzást követően a Berceli Hagyományőrző Népdalkör, 48-as dalokat énekelt. Koszorúzás a zászló kivonulásával ért véget.

dia2dia3

dia6dia20

dia24

További képet megtalálja a Bercel-Guta INFÓ facebook oldalán!

Bercel község Nógrád megyében, a Balassagyarmati járásban helyezkedik el, Budapest határától és így az M0 körgyűrűtől mindössze 55km-re. Köszönhetően a kedvező földrajzi fekvésnek és a kitűnő gazdasági feltételeknek a település környékén már számos kisebb-nagyobb vállalkozás letelepedett. Ezen tendencia töretlen folytatásának biztosítása miatt jön létre Bercel község határában a Berceli Ipari Park.

Amennyiben szeretne többet megtudni az ipari parkról, vagy a betelepülés feltételeiről, keressen minket bátran (akár a terület kiválasztásával történő ajánlatkéréssel)!

Bercel Ipari park

bp m3 bercel

fb petofi

beke

mszp

ugy

munkavaltozas

faluforum

marc15

FELHÍVÁS!

Az alábbi felhívás a lakosság teljes körű tájékoztatása érdekében kerül közzétételre.

Szanda és Bercel községek közigazgatási területein található külszíni bányák a Colas Északkő Kft. tulajdonában és vezetésében állnak. A Kft. üzemvezetője Csik Zoltán, akinek személyes elérhetősége munkaidőben a berceli bánya telephelyén biztosított munkanapokon 08 órától 14 óráig.

A felügyelete alatt álló bányák tekintetében több esetben megállapítást nyert azon tény, hogy a bejáratok elé kihelyezett lezárt sorompó, valamint a bányaterület határánál egymástól jól látható távolságra kihelyzett, a belépés tilalmára és veszélyességére figyelmeztető táblák ellenére személyek gyalogosan, illetve különböző gépi meghajtású járművek vezetőjeként a bányaterületre engedély nélkül belépnek és ott tartózkodnak.

Mivel mindkét bányában jelenleg a termelés időszakosan, avagy folyamatosan történik, amely a külszíni fejtés módjából adódóan nagy teljesítményű, méretű, teherbírású gépekkel, valamint robbanószer szakszerű alkalmazásával zajlik. Ezen körülmények szigorú előírásokat követlenek meg, amelyeket mindenkinek kötelessége megtartani. Az ide vonatkozó 43/2011. NFM rendelet a külszíni bányászati tevékenységek biztonsági szabályzata az alábbiakat határozza meg.

3. § (1) A bányaüzembe az oda beosztottak és munkát végzők, valamint a bányafelügyelet ellenőrzésre jogosult személyei kivételével kísérő nélkül belépni és ott tartózkodni nem szabad.
A rendeletben megfogalmazottak maradéktalan betartása érdekében az üzemvezető, illetve a területi illetékességgel rendelkező Balassagyarmati Rendőrkapitányság Magyarnándor Rendőrőrs hivatásos szolgálati állományú tagjai rendszeres ellenőrzéseket hajtanak végre. Ennek keretében azzal a személlyel szemben, aki tekintetében egyértelműen megállapításra kerül, hogy az a bányaüzembe, a bányaterületre engedély nélkül lépett be, illetve ott engedély nélkül tartózkodik eljárás kerül kezdeményezésre, amely kapcsán készült iratok soron kívül az illetékes Bányászati Felügyelet felé kerülnek továbbításra a rendelet 8.§. (3) bekezdése alapján

Közvetlen veszély vagy fenyegető súlyos károsodás veszélye esetén a műszaki felügyeleti személy hatáskörére és illetékességére tekintet nélkül köteles intézkedni. A tett intézkedésről a 7. § (2) bekezdésében meghatározott bányászati felügyeleti személyt és az érintett műszaki, gépészeti és villamos felügyeleti személyeket késedelem nélkül tájékoztatni köteles.

Amennyiben ezen cselekményen túlmenően az is megállapítást nyer, hogy a bányaüzemben, a bányaterületen engedély nélkül tartózkodó, vagy oda engedély nélkül belépő személy a bányászati anyagot, egyéb értéket tulajdonít el, rongál meg, vagy azt megkísérli a körülmények megállapítását követően a 2012.évi II. tv. továbbiakban Szabálysértési Törvényben, avagy a 2012.évi C. törvény továbbiakban a Büntetőtörvénykönyvben foglaltak megsértése miatt eljárás kerül kezdeményezésre vele szemben.

colas

Az alábbiakra szeretném felhívni a területalapú támogatást igénylők figyelmét:
-a nitrát érzékeny területen gazdálkodóknak minden gazdálkodási évben jelentési kötelezettségük van a NÉBIH felé, a területükön felhasznált nitrát hatóanyag mennyiségéről.
-ezt a jelentést minden év március 31-ig kell megtenni, elektronikus bejelentés formájában.
-arról, hogy ki gazdálkodik ilyen területen abból a dokumentumból tájékozódhatnak, amelyet tőlem kaptak a területalapú támogatás igénylése során, nyomtatott formában.
-ebben a nyomtatott dokumentumban a térképek előtti oldalon vannak olyan figyelem felhívások amelyekben többek között azt is közlik ha az Ön által igényelt terület nitrát érzékeny blokkban helyezkedik el.
-aki jelentési kötelezettségét elmulasztja szankcióban részesül, ezért kérem mindenki ellenőrizze, hogy érintett-e az adott témában és jelentési kötelezettségét teljesítse!
Nagy Zoltán falugazdász

nitraterzekenytervaltozas hu-616x435

pk

szechenyi-programiroda-nagy 20111127194607 87

MEGHÍVÓ
TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM
A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.
Tisztelettel meghívja Önt a 2014-2020-as tervezési időszak keretében megjelenő európai uniós pályázatok kapcsán rendezett tájékoztató fórumra.
IDŐPONT: 2018. február 21. (szerda) 10:00
HELYSZÍN: 2687. Bercel Kossuth tér 3.
Művelődési Ház
PROGRAM:
10:00 – 10:30 REGISZTRÁCIÓ
10:30 – 10:40 KÖSZÖNTŐ
Jánvári Andrásné polgármester, Bercel Község Önkormányzata
10:40 – 11:00 A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA NONPROFIT KFT. SZEREPE ÉS FELADATAI
Szabó Ádám – tanácsadó, Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.
11:00 - 11:20 A LAKÓÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁNAK ÉS MEGÚJULÓ ENERGIA FELHASZNÁLÁSÁNAK NÖVELÉSÉT CÉLZÓ HITEL BEMUTATÁSA
Újhelyi Lívia – tanácsadó, Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.
11:20 – 11:30 FIATALOK VÁLALKOZÓVÁVÁ VÁLÁSÁNAK TÁMOGATÁSA
Varga Béla Csaba – ügyvezető, Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány
11:30 – 11:40 KORMÁNYZAT ÁLTAL TÁMOGATOTT KEDVEZMÉNYES MIKROHITEL
Varga Béla Csaba – ügyvezető, Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány
Részvételi szándékát, kérjük
2018. február 20. 12:00 óráig név, intézménynév, telefonszám megjelölésével jelezze az alábbi elérhetőségen Bali Dániel irodavezetőnél:
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

szchenyi 2020 logo-002

Sikeres a polgárőrség!!

Kiemelkedően sikeresnek értékelte a

Magyar Polgárőr Szövetség elmúlt nyolc

év alatt elvégzett tevékenységét a szervezet elnöke.

Túrós András Balassagyarmaton Nógrád megye

rendőri és közigazgatási vezetői előtt arról beszélt,

hogy az ország területén működő polgárőr

egyesületek 2011 és 18 között nemcsak személyi

állományban bővültek, de jelentősen javult technikai

ellátottságuk, és az általuk elvégzett szakmai

munka minősége is.

Az elnök nemzetgazdaságilag is kiemelkedőnek nevezte

a polgárőrök által évente elvégzett munkát, mivel térítés nélkül, önkéntes alapon

kilencmillió óra járőrszolgálatot teljesítenek, ami kilencmilliárd forint értékű tevékenységnek felel meg. A rendezvényen felszólalt Balla Mihály is,

Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője. A politikus megköszönte a nógrádi polgárőrök munkáját, és kiemelte, hogy az egyre több településen jelen lévő

polgárőröknek is köszönhetően folyamatosan javul Nógrád megye közbiztonsága. A képviselő szerint a civil szervezetben dolgozó önkéntesek és a rendvédelmi

szakemberek összefogása példaértékű. A rendőrség és a polgárőrség

közös munkája pedig az emberek biztonságérzetének javulásában jelentkezik - fejezte be Balla Mihály.

polipoli1

agcs

riago2

bercel-guta

Közlemény!
Az őstermelői igazolvánnyal rendelkezők figyelmébe ajánlanám a következőket:
- az őstermelői igazolványon (kártyán) feltüntetett hatályossági idő nem azt jelenti, hogy az őstermelői igazolvány az aktuális évre érvényes.
- az érvényesség feltétele hogy az igazolványhoz, az adott évre legyen hozzárendelve értékesítési betétlap is, tehát akinek az idei évre nincs kiváltva értékesítési betétlap az mindezt március 20-ig pótolhatja, ebben az estben az őstermelői tevékenysége visszamenőlegesen január 1-től lesz érvényes.
- aki ezt követően váltja ki a betétlapját annak a kiváltás időpontjától lesz érvényes az igazolványa.
- az értékesítési betétlap kiváltásáért NEM kell fizetni!
- betétlap hiányában értékesítést nem végezhet!
Az érvényesítési folyamat bonyolultsága miatt kérem előzetes egyeztetés céljából az alábbi telefonszámon keressenek: 0630/475-0794 vagy 0670/436-3460
Nagy Zoltán falugazdász

vrads

A Háziorvosi rendelés szabadság miatt

2018. január 17 - 30. között az alábbi napokon lesz:
Hétfő: 8,30 – tól
Szerda: 10,30 – tól
Péntek: 12,00 – től

Helyettes háziorvos: Dr. Unger Gyula (Nógrádkövesd)
Elérhetősége: 06-30-925-1373

bercelorvosi

fidesz

szakkr

Polgármesteri tájékoztató- Bercel/ Január

bercel-guta2

Bercel központjában három új üzlettel is találkozhatnak az ide látogatók,

Kati Butik, Vág-Lakk és a Florentino Virág és Ajándékbolttal.

dsc222

Kati Butik

Baross G. út 54.
06-30-742-5893

Információ: Vegyes ruházati kereskedelem, fehérnemű, ruházati kiskereskedelem, lábbelivel, bőrdíszművel kiegészítve.

Nyitvatartás:
Hétfő-péntek:8:00-17:00
Szombat:8:00-12:00
Vasárnap:ZÁRVA

dsc333

Vág-Lakk

Női férfi fodrászat
Baross Gábor út 54/2

Telefon:06-20-775 3947

Információ: hétfő:14:00 – 20:00
kedd:8:00 – 14:00
szerda:14:00 – 20:00
csütörtök:8:00 – 14:00
péntek:14:00 – 20:00
szombat:8:00 – 12:00
vasárnap:ZÁRVA

dsc444

Florentino Virág és Ajándékbolt
 Baross Gábor út 54.
Telefon: 06-20/533 7563
Nyitvatartás:
hétfő:8:30 – 12:00, 13:00 – 17:00
kedd:8:30 – 12:00, 13:00 – 17:00
szerda:8:30 – 12:00, 13:00 – 17:00
csütörtök:8:30 – 12:00, 13:00 – 17:00
péntek:8:30 – 12:00, 13:00 – 17:00
szombat:8:00 – 12:00
vasárnap:ZÁRVA

dsc 0342

dsc 0343

bercel 2018 jan-marc

HIRDETMÉNY

2018. január 1-től a Berceli Orvosi Ügyeleten hétköznapokon 16-22 óráig , hétvégén 8-22 óráig nővér lát el szolgálatot, a 06-35-384-605 telefonszámon érhető el.
22 órától az alábbi telefonszámon hívható a Héhalmi ügyelet: 06-32-482-027

Héhalmi Orvosi Ügyelet elérhetősége:
Héhalom,3041Arany János út 2.
Telefon: 32/482-027
Munkanapokon: 16:00-08:00
Hétvégén és ünnepnapon: 8:00-8:00

szemet

buek

inf1

nk

riago

TÁJÉKOZTATÁS!

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a „BERCEL KARÁCSONYA" ünnepség
eső esetén a Művelődési Házban kerül megtartásra.Mindenkit szeretettel várunk!

Bercel Községi Önkormányzat
Képviselő-testülete

dsc 0258

A Bercel-Guta INFÓ hirdetései továbbra is elérhetőek interneten,

az alábbi linken:

Bercel-Guta INFÓ

bercel-guta2

TISZTELT LAKOSSÁG!

Közkívánatra és a nagy érdeklődésre való tekintettel, karácsonyig még egy alkalommal elérhetők lesznek Galgagután a Gutai Varróműhely termékei, termelői áron;
2017. december 20-án (szerdán)
14 és 16 óra között
a COOP bolt előtt*.
Kínálatunk közt továbbra is főleg konyhai- és lakástextíliákat kínálunk, kizárólag jó minőségű (pamut és len) anyagokkal dolgozunk. Ez alkalommal korábbi termékeink mellett újabbakat is kínálunk.
A termékeink megvásárlásával a galgagutai varroda fennmaradását, további fejlődését támogatják.
*Esős idő esetén a Művelődési Házban.

Áldott adventi pillanatokat kívánva:
Agócs Gábor
Galgaguta polgármestere

HIRDETMÉNY!

A Colas - Északkő Bányászati Kft. Tarcal Nógrádkövesdi Üzeme 2017. 12. 13 – án a berceli bányában oszlopos sorozat robbantást fog végrehajtani.
A robbantás várható időpontja: 1000 – 1200 óra között.

Csík Zoltán
robbantásvezető

bercelkaracsonya

HIRDETMÉNY

Tájékoztatom a község lakosságát, hogy a Berceli Központi Humán Orvosi Ügyeleti Társulás – több önkormányzat kilépését követően – 2017. december 31-vel megszűnik.

2018. január 1-től a Berceli Önkormányzat Héhalom Központi Orvosi Ügyelethez tartozik.

A Berceli Orvosi Rendelőben hétköznapokon: 16,00 órától – 22,00 óráig
hétvégén: 8,00 órától – 22,00 óráig
ápoló lát el szolgálatot.

Az orvosi ügyeleti ellátást az érintett önkormányzatok testületi döntése alapján Bercel településen kívül Nógrádkövesd és Vanyarc települései vehetik igénybe.
Galgaguta és Szécsénke települések a Rétsági ügyelethez tartoznak, Becske település pedig a Balassagyarmati ügyelethez tartozik.
Fenti időpontokban a Berceli ügyelet továbbra is a 06-35-384-605 telefonszámon hívható.
A Héhalmi ügyelet telefonszáma a 06-32-482-027 telefonszámon hívható.

Képviselő-testületünk ezt az állapotot átmenetinek tekinti és azon dolgozik, hogy az előző évekhez hasonló színvonalat biztosítson.

Bercel, 2017. november 23.
Jánvári Andrásné
polgármester

bercelorvosi

gugu5

falugazdasz2

TÁJÉKOZTATÁS!

A Zöld Híd B.I.G.G Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft értesíti a lakosságot,
hogy az időjárási viszonyok miatt a csütörtöki (november 30.) napra tervezett kommunális hulladék elszállítása elmaradt.

Az elmaradt gyűjtést 2017. december 2.-án (szombaton) pótolják.

Megértésüket köszönjük.

Zöld Híd Kft

mikulas

guta01

HIRDETMÉNY!

Értesítjük a lakosságot, hogy az ivóvíz közműhálózat karbantartási munkák miatt Bercel község egész területén
2017. december 04-én (hétfő)
21:00 órától – kedd reggel 06:00 óráig
nyomáscsökkenés, ivóvíz-szolgáltatás szüneteltetése várható!

Kérjük, szíveskedjenek gondoskodni a háztartásukhoz elegendő vízmennyiség vételezéséről!
A karbantartás ideje alatt a lerakódott üledék felhasználói hálózatba bejutásának elkerülése érdekében kérjük a vízvételi helyeket (vagy a vízóra előtti főelzáró csapot) zárva tartani!
A szolgáltatás ismételt beindításakor az ivóvízben átmenetileg sárgásbarna elszíneződés, zavarosodás fordulhat elő. A mosatás, fertőtlenítés miatt erősebb klór szag érezhető. Ezen jelenség az egészségre ártalmatlan.

Megértő türelmüket köszönjük!
DMRV Duna Menti Regionális Vízmű
Zártkörűen Működő Részvénytársaság

dmrv

HIRDETMÉNY!

Felhívom a lakosság figyelmét, hogy 2017. december 15-ig lehet az önkormányzatnál szociális tűzifára kérelmet benyújtani - a képviselő-testület döntése alapján – annak a személynek, aki:
a) egyedülálló - az a személy, aki hajadon, nőtlen, özvegy, elvált vagy háztartásától külön él,
és egyszemélyes háztartásban lakik - , vagy
b) halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevel
c) lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez nyújtott települési támogatásra
jogosult, vagy
d) foglalkoztatást helyettesítő támogatásban (FHT ) részesül, vagy
e) nyugdíj előtti álláskeresési segélyben ( NYES )
f) rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül,HHH gyermeket nevel vagy
g) három vagy annál több gyermeket nevel,
h) gyermekét, gyermekeit egyedül nevelő szülő, vagy
i) rokkantsági ellátásban részesül

A feltételeket és egyéb rászorultságot megállapító tényeket a döntés előkészítésével foglalkozó köztisztviselő vizsgálja.
Kérelmezőnként (háztartásonként) legfeljebb 1,0 m3 tűzifa biztosítására kerülhet sor.
A tűzifa támogatás ugyanazon lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és a háztartások számától.
Nem jogosult szociális célú tűzifa támogatásra – függetlenül a meghatározott feltétel teljesülésétől – az a személy, család
a) aki erdőgazdálkodó, erdőtulajdonos és az elmúlt két évben engedéllyel fakitermelést végzett, vagy ilyen tevékenységből jövedelmet vagy tűzifát szerzett.
b) azon ingatlan vonatkozásában, mely tűzifával egyáltalán nem fűthető.
Az üresen álló, nem lakott ingatlanra, amelyben életvitelszerűen senki sem él, illetőleg aki szilárd tüzelésű fűtőberendezéssel nem rendelkezik, a támogatás nem kérhető. Ellentétes állítás esetén környezettanulmány szükséges.
A tűzifában részesülő személy a tűzifát nem értékesítheti, nem adhatja át másnak, csak saját használatra használhatja fel.
Szociális célú tűzifa igénylésére vonatkozó kérelmet ügyfélfogadási időben, a rendelet mellékletét képező kérelem formanyomtatványon terjeszthetik elő a hivatalban.

Bercel, 2017. 11. 22.
Dr. Bata Ákos
jegyző

tuzifa03

jotekony

HIRDETMÉNY
Bercel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

2017. augusztus 24-én tartott ülésén döntött beiskolázási támogatás fizetéséről.
A beiskolázási támogatás mértéke egységesen 10.000,- Ft/fő.
A támogatásra csak a nappali tagozatos tanulók, hallgatók jogosultak.
Azok a berceli általános iskolás tanulók nem kapnak támogatást, akik más település

általános iskolájában folytatnak tanulmányokat.
Más településről a Berceli Széchenyi István Általános Iskolába járók is részesülnek beiskolázási

támogatásban, kivéve, ha az érintett tanuló a lakóhelyén ezen a jogcímen kapott támogatást.
A támogatás kifizetéséhez a középiskolások esetében iskolalátogatási igazolás, felsőfokú hallgatók

esetében hallgatói jogviszony igazolás szükséges.
A támogatás kifizetése 2017. szeptember 11. napjától (hétfő) ügyfélfogadási napokon történik:
hétfő: 9 – 12 óráig 13 órától 15,45 óráig
Szerda: 9 – 12 óráig 13 órától 15,45 óráig
Péntek: 9 – 12 óráig.

Jánvári Andrásné
polgármester

szuretplakat

meghivo

MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóság

Megyei II. osztály felnőtt - nyugat - 2017/2018. ősz

1. forduló
2017.08.19 szombat 17:00 () SZENT IMRE DSE Bgyarmat - ŐRHALOM SE
2017.08.19 szombat 17:00 () MOHORA SE - PATAK SE
2017.08.19 szombat 17:00 () BERCEL KSK - RÉTSÁG VSE
2017.08.19 szombat 17:00 () VARSÁNY SE - DEJTÁR SE
2017.08.19 szombat 17:00 () NŐTINCS SE - NAGYOROSZI HBB SE
2017.08.19 szombat 17:00 () SZENDEHELY FC - BÁNK SE
2017.08.19 szombat 17:00 () NÓGRÁDSÁP SE - SZÜGY SE

2. forduló
2017.08.26 szombat 17:00 () SZÜGY SE - SZENDEHELY FC
2017.08.26 szombat 17:00 () RÉTSÁG VSE - MOHORA SE
2017.08.26 szombat 17:00 () ŐRHALOM SE - NÓGRÁDSÁP SE
2017.08.27 vasárnap 17:00 () NŐTINCS SE - BÁNK SE
2017.08.27 vasárnap 17:00 () NAGYOROSZI HBB SE - VARSÁNY SE
2017.08.27 vasárnap 17:00 () PATAK SE - SZENT IMRE DSE Bgyarmat
2017.10.23 hétfő 15:00 () DEJTÁR SE - BERCEL KSK

3. forduló
2017.09.02 szombat 16:00 () SZENT IMRE DSE Bgyarmat - RÉTSÁG VSE
2017.09.02 szombat 16:00 () MOHORA SE - DEJTÁR SE
2017.09.02 szombat 16:00 () BERCEL KSK - NAGYOROSZI HBB SE
2017.09.02 szombat 16:00 () ŐRHALOM SE - PATAK SE
2017.09.03 vasárnap 16:00 () VARSÁNY SE - BÁNK SE
2017.09.03 vasárnap 16:00 () NŐTINCS SE - SZÜGY SE
2017.09.03 vasárnap 16:00 () SZENDEHELY FC - NÓGRÁDSÁP SE

4. forduló
2017.09.09 szombat 16:00 () SZÜGY SE - VARSÁNY SE
2017.09.09 szombat 16:00 () RÉTSÁG VSE - PATAK SE
2017.09.10 vasárnap 16:00 ()BERCEL KSK - BÁNK SE
2017.09.10 vasárnap 16:00 () NÓGRÁDSÁP SE - NŐTINCS SE
2017.09.10 vasárnap 16:00 () SZENDEHELY FC - ŐRHALOM SE
2017.09.10 vasárnap 16:00 () NAGYOROSZI HBB SE - MOHORA SE
2017.09.10 vasárnap 16:00 () DEJTÁR SE - SZENT IMRE DSE Bgyarmat

5. forduló
2017.09.16 szombat 16:00 () SZENT IMRE DSE Bgyarmat - NAGYOROSZI HBB SE
2017.09.16 szombat 16:00 () MOHORA SE - BÁNK SE
2017.09.16 szombat 16:00 () BERCEL KSK - SZÜGY SE
2017.09.16 szombat 16:00 () ŐRHALOM SE - RÉTSÁG VSE
2017.09.17 vasárnap 16:00 () VARSÁNY SE - NÓGRÁDSÁP SE
2017.09.17 vasárnap 16:00 () NŐTINCS SE - SZENDEHELY FC
2017.11.19 vasárnap 13:00 () PATAK SE - DEJTÁR SE

6. forduló
2017.09.23 szombat 16:00 () SZÜGY SE - MOHORA SE
2017.09.24 vasárnap 16:00 () NŐTINCS SE - ŐRHALOM SE
2017.09.24 vasárnap 16:00 () SZENDEHELY FC - VARSÁNY SE
2017.09.24 vasárnap 16:00 () NÓGRÁDSÁP SE - BERCEL KSK
2017.09.24 vasárnap 16:00 () BÁNK SE - SZENT IMRE DSE Bgyarmat
2017.09.24 vasárnap 16:00 () NAGYOROSZI HBB SE - PATAK SE
2017.09.24 vasárnap 16:00 () DEJTÁR SE - RÉTSÁG VSE

7. forduló
2017.09.30 szombat 16:00 () SZENT IMRE DSE Bgyarmat - SZÜGY SE
2017.09.30 szombat 16:00 () MOHORA SE - NÓGRÁDSÁP SE
2017.09.30 szombat 16:00 () BERCEL KSK - SZENDEHELY FC
2017.09.30 szombat 16:00 () RÉTSÁG VSE - NAGYOROSZI HBB SE
2017.09.30 szombat 16:00 () ŐRHALOM SE - DEJTÁR SE
2017.10.01 vasárnap 16:00 () VARSÁNY SE - NŐTINCS SE
2017.10.01 vasárnap 16:00 () PATAK SE - BÁNK SE

8. forduló
2017.10.07 szombat 15:00 () SZÜGY SE - PATAK SE
2017.10.08 vasárnap 15:00 () VARSÁNY SE - ŐRHALOM SE
2017.10.08 vasárnap 15:00 () NŐTINCS SE - BERCEL KSK
2017.10.08 vasárnap 15:00 () SZENDEHELY FC - MOHORA SE
2017.10.08 vasárnap 15:00 () NÓGRÁDSÁP SE - SZENT IMRE DSE Bgyarmat
2017.10.08 vasárnap 15:00 () BÁNK SE - RÉTSÁG VSE
2017.10.08 vasárnap 15:00 () NAGYOROSZI HBB SE - DEJTÁR SE

9. forduló
2017.10.14 szombat 15:00 () SZENT IMRE DSE Bgyarmat - SZENDEHELY FC
2017.10.14 szombat 15:00 () MOHORA SE - NŐTINCS SE
2017.10.14 szombat 15:00 () RÉTSÁG VSE - SZÜGY SE
2017.10.14 szombat 15:00 () BERCEL KSK - VARSÁNY SE
2017.10.14 szombat 15:00 () ŐRHALOM SE - NAGYOROSZI HBB SE
2017.10.15 vasárnap 15:00 () DEJTÁR SE - BÁNK SE
2017.10.15 vasárnap 15:00 () PATAK SE - NÓGRÁDSÁP SE

10. forduló
2017.10.21 szombat 15:00 () BERCEL KSK - ŐRHALOM SE
2017.10.21 szombat 15:00 () SZÜGY SE - DEJTÁR SE
2017.10.22 vasárnap 15:00 () VARSÁNY SE - MOHORA SE
2017.10.22 vasárnap 15:00 () NŐTINCS SE - SZENT IMRE DSE Bgyarmat
2017.10.22 vasárnap 15:00 () SZENDEHELY FC - PATAK SE
2017.10.22 vasárnap 15:00 () NÓGRÁDSÁP SE - RÉTSÁG VSE
2017.10.22 vasárnap 15:00 () BÁNK SE - NAGYOROSZI HBB SE

11. forduló
2017.10.28 szombat 13:30 () BERCEL KSK - MOHORA SE
2016.10.28 szombat 13:30 () RÉTSÁG VSE - SZENDEHELY FC
2017.10.28 szombat 13:30 () ŐRHALOM SE - BÁNK SE
2017.10.28 szombat 13:30 () SZENT IMRE DSE Bgyarmat - VARSÁNY SE
2017.10.29 vasárnap 13:30 () NAGYOROSZI HBB SE - SZÜGY SE
2017.10.29 vasárnap 13:30 () DEJTÁR SE - NÓGRÁDSÁP SE
2017.10.29 vasárnap 13:00 () PATAK SE - NŐTINCS SE

12. forduló
2017.11.04 szombat 13:30 () MOHORA SE - ŐRHALOM SE
2017.11.04 szombat 13:30 () BERCEL KSK - SZENT IMRE DSE Bgyarmat
2017.11.04 szombat 13:30 () SZÜGY SE - BÁNK SE
2017.11.05 vasárnap 13:30 () VARSÁNY SE - PATAK SE
2017.11.05 vasárnap 13:30 () NŐTINCS SE - RÉTSÁG VSE
2017.11.05 vasárnap 13:30 () SZENDEHELY FC - DEJTÁR SE
2017.11.05 vasárnap 13:30 () NÓGRÁDSÁP SE - NAGYOROSZI HBB SE

13. forduló
2017.11.11 szombat 13:30 () SZENT IMRE DSE Bgyarmat - MOHORA SE
2017.11.11 szombat 13:30 () RÉTSÁG VSE - VARSÁNY SE
2017.11.11 szombat 13:30 () ŐRHALOM SE - SZÜGY SE
2016.11.12 vasárnap 13:30 () BÁNK SE - NÓGRÁDSÁP SE
2017.11.12 vasárnap 13:30 () NAGYOROSZI HBB SE - SZENDEHELY FC
2017.11.12 vasárnap 13:30 () DEJTÁR SE - NŐTINCS SE
2017.11.12 vasárnap 13:30 () PATAK SE - BERCEL KSK

Megjegyzés:
- A Szent Imre DSE hazai mérkőzéseinek a helyszíne: Balassagyarmat Vizy Zsigmond úti
sportpálya.

1

Tanácsok a lakosságnak hőséghullám idejére

1. Kerüljük a meleget! Hűtse lakását! Figyelje a szobahőmérőt! Fogyasszon folyadékot!
2. Napközben tartsa az ablakokat zárva, használjon függönyt vagy egyéb sötétítőt.
Lehetőleg éjszaka szellőztessen. Csak a szükséges mértékben használja az elektromos

készülékeket (még a világítást is). Ha van légkondicionáló berendezése, ennek működtetése

idején tartsa zárva az ajtót és az ablakot.
Hőhullámok idején, amikor a külső hőmérséklet 35-39 °C közötti, az ideális belső

hőmérséklet 28 °C körüli, nem javasolt a túlzott légkondicionálás. A ventillátort csak rövid ideig

lehet használni, mivel kiszárítja a szervezetet! Fontos a fokozott folyadékpótlás!
3. Ha a fent említettek nem valósíthatók meg, lehetőség szerint töltsön el legalább 2-3 órát
légkondicionált helyen.
4. Kerülje a megterhelő fizikai munkát, tartózkodjék árnyékban a legmelegebb órákban.
5. Már most gondoljon arra, hogyan hűtheti lakását a jövőben

(„hideg" festék, párologtató, zöld növények).
6. Tartsa testhőmérsékletét alacsonyan, és fogyasszon sok folyadékot, előzze meg a kiszáradást!

Gyakran zuhanyozzon vagy fürödjön langyos vízben. Használjon vizes borogatást, hűtse lábát langyos vízben.
7. Ha elindul otthonról, vigyen magával 1 liter vizet! Viseljen világos, természetes alapanyagú, bő ruhát.

Ha a napra megy, viseljen széles karimájú kalapot és napszemüveget.
8. Rendszeresen fogyasszon folyadékot, ne várja meg, míg szomjas lesz! Ne fogyasszon alkoholos

és magas cukortartalmú és koffein tartalmú italt!
Pótolja az izzadással elvesztett sót is! A vízivás só pótlás nélkül veszélyes lehet!
Ne feledje: az alkoholos és cukros italok vizet vonnak el a szervezetből, fokozzák

a szomjúságot, a koffein vízhajtó hatású!
9. Ha rendszeresen szed gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát, hogyan befolyásolják a

gyógyszerek a folyadék szükségletet.
A lázas betegekre különösen oda kell figyelni! Fokozattan ügyeljünk a lázas gyermekek folyadékpótlására!
10. Ellenőrizze testhőmérsékletét! Fontos tudni, ha a testhőmérséklet 38 °C fölé emelkedik, az már

káros az egészségre. 39°C felett hőguta! 40°C felett életveszélyes állapot!
11. Tárolja gyógyszereit megfelelő hőmérsékleten!
Ha a szobahőmérséklet 25 fok fölé emelkedik, célszerű a gyógyszereket hűtőben tárolni akkor

is, ha ez nincs ráírva a dobozra!
12. Keresse fel orvosát, ha krónikus betegségekben szenved, vagy többféle gyógyszert szed.

Ha bármi szokatlan tünetet észlel, azonnal forduljon orvoshoz!

Dr. Csaja Terézia
járási tisztifőorvos

hoseg 6-525x300

TÁJÉKOZTATÓ! MEGHOSSZABÍTVA!!!!!!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az EMMI Klímaváltozás és

Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve, az országos

tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár úr

az ország egész területére
2017. 08.01-én (kedd) 00.00 órától 2017. 08.06-án (vasárnap) 24,00 óráig
kihirdette a „Hőségriasztás" III. fokozatát.

2017.Július 24.Mohora

A vihar utáni első képek

TÁJÉKOZTATÁS GÁZSZÜNETRŐL

A TIGÁZ-DSO Földgázelosztó Kft. Területi Üzemeltetési Egység Eger

értesíti a lakosságot, hogy a nagynyomású vezetéken és az

átadó állomáson végzett karbantartási munkák miatt Bercel községen

2017. 08. 02-án 07,00 órától
2017. 08. 04-én 07,00 óráig
a földgázszolgáltatás szünetel.

A TIGÁZ- DSO Földgázelosztó Kft Salgótarjáni Üzem a gázszünet ideje alatt és az ismételt

üzembe helyezés időszakában is folyamatos ügyeletet tart.
Hiba bejelentés, információ kérés miatt folyamatosan (éjjel-nappal) elérhető a diszpécser szolgálat

a 06-80/300-300 telefonszámon.
A gázszünettel kapcsolatban további információkkal Kása Csaba üzemvezető tud szolgálni a

06-30/9717-076 vagy 06/32-440-083 telefonszámon.
A mielőbbi ismételt üzembe helyezés feltétele, hogy a fogyasztói rendszerek elzáró szerelvényei

zárt állapotáról meg tudjanak győződni, ehhez a gázfogyasztók segítő közreműködése szükséges.
A gázszünetet követően a műszakilag lehetséges legrövidebb időn belül a gázszolgáltatást beindítják.

TIGÁZ-DSO Kft.

gazsznet

Környezetvédelmi hatósági eljárás megindításáról
Az ügy tárgya:
Az Émász Hálózati Kft (3525. Miskolc,
Dózsa György út 13.) megbízásából eljáró Nógrádvill Kft. (3100. Salgótarján Ybl Miklós u 88.) által a Bercel 0181/12, 0152/17 hrsz. villamos energia ellátására vonatkozó előzetes vizsgálati eljárás a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. Rendelet alapján.
Az ügy iktató száma: NO-05/KVO/882-1/2017.
Az eljáró hatóság: Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály 3100. Salgótarján Múzeum tér 1.
Az eljárás megindításának napja: 2017.Június 10.
Az ügyintézési határidő: 30nap
A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. Törvény 33 § (3) bekezdésében foglaltak az ügyintézési határidőbe nem számítanak be
az ügyintéző neve és elérhetősége:
Rozgonyi Zsófia Tel: 06-32/795-188
Cím: 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 600. iroda
Az ügy tárgyának rövid ismertetése: a kérelmezőnek a Bercel 0181/12. 0152/17 hrsz-ú ingatlanok villamosenergia ellátása a tervezett tevékenység célja. A tervezett tevékenység közvetlen hatásterületének vélelmezett határai: Bercel település külterületén
A Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya
( a továbbiakban: Járási Hivatal) tájékoztatja, hogy az eljárást lezáró határozatban megállapítja, hogy a tervezett tevékenység megvalósításából származhat-e jelentős környezeti hatások,valamint:
-- jelentős környezeti hatások feltételezése esetén, megállapítja, a környezeti hatástanulmány tartalmi követelményeit:
-- ha nem feltételezhető környezeti hatás, megállapítja, hogy a tevékenység mely egyéb engedélyek birtokában kezdhető meg, és azokhoz meghatározhat előre látható, figyelembe
veendő szempontokat, illetve feltételeket; ha az előzetes vizsgálat során a tevékenység környezetvédelmi engedélyezést kizáró ok merül fel, ennek a tényét rögzíti és megállapítja, hogy az adott tevékenység kérelem szerinti megvalósítására kérelem nem adható.
A Járási Hivatal felhívja az ügyben érintettek figyelmét, hogy a telepítés helyével kapcsolatos kizáró okokra, a környezeti hatásvizsgálat szükségességére, illetve a környezeti hatástanulmány tartalmára vonatkozóan a közlemény megjelenését követő 21 napon belül közvetlenül a Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályához észrevételt lehet tenni.
A Járási Hivatal a közleményt a hivatalában, valamint a holnapján (http://nmkh.hu/nmkh27/index.php/stkorny) és a központi rendszer ( www.magyarorszag.hu) keresztül. Illetve Bercel Település Önkormányzat Jegyzője a helyben szokásos módon közzéteszi. Az elektronikus úton közzétett kérelmek és mellékleteknek elérési helye: http//mnkh.hu/mnkh27/index.php/stkorny/item/2199-bercel-villamosenergia-ellátása
Az érintettek a dokumentációban, illetve az ügyben egyéb irataiban a Járási Hivatal Kormányablak Osztályának Front Office Irodájában ( 3100 Salgótarján Múzeum tér 1) ügyfélfogadási időben betekinthetnek.

antalimre

srfeszt

bercel 2017 jul-szept

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a „Berceli Értékkereső" IV. évf. 22. számában a

Berceli Egyházközség tulajdonában lévő temető fenntartásával kapcsolatban téves

információ lett közölve.
Bercel Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. szeptember 12-i ülésén

tárgyalta a köztemető fenntartására 2015. szeptember 30-án kötött megállapodás

felülvizsgálatát és módosítását.
A döntésről szóló határozatot és a rendelet 1. számú mellékletét az alábbiakban

közlöm:

161/2016.(IX.12.) sz. képviselő-testületi határozat
Bercel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete felülvizsgálta a Berceli Egyházközség és

Bercel Község Önkormányzat között a köztemető fenntartására kötött megállapodást.
A képviselő-testület döntött arról, hogy az önkormányzat vásárol egy kézi benzinmotoros

fűkaszát, melyet használatra átad az egyházközségnek a temető karbantartásához.
A felülvizsgálatot követően az önkormányzat és az egyházközség által a köztemető fenntartására

kötött megállapodás – ami a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 14/2015.(IX.30.)

önkormányzati rendelet 1. számú mellékletét képezi - feladatellátásra vonatkozó része

az alábbiak szerint módosul:
"Fenntartási – üzemeltetési feladatai körében az Önkormányzat gondoskodik
- a fű lekaszálásához szükséges kézi benzinmotoros fűkasza biztosításáról. A fűkasza

használatához szükséges emberi erőforrást az egyházközségnek kell biztosítani.
Az önkormányzat vállalja a temető azon részének kaszálást, melyet az önkormányzat

tulajdonát képező MTZ traktorral el lehet végezni.
- a díszfák és díszbokrok rendben tartásáról, a ravatalozóhoz vezető út és a betonjárda

rendben tartásáról, téli időszakban a köztemetőhöz vezető úton a hó eltakarításáról, a

síkosság mentesítéséről, a vízszolgáltatás biztosításáról, a téli időszakban a közkút fagytalanításáról,

esetleges felújításáról, pótlásáról, a keletkezett szemét elszállításáról."
A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a döntés végrehajtásával kapcsolatos

intézkedések megtételére, valamint a megállapodás aláírására.
Határidő: 2016. szeptember 30.
Felelős: Jánvári Andrásné polgármester
1. sz. melléklet

Megállapodás

amely létrejött a Berceli Római Katolikus Plébánia (továbbiakban Egyház) és
Bercel Község Önkormányzata (továbbiakban Önkormányzat) között
a köztemető fenntartásáról

Bercel területén lévő külterület 0339. hrsz. temető, valamint az azon álló építmények az

Egyház tulajdonát képezi, viszont Bercel település teljes lakosságának érdeke, hogy a temető

rendezett, gondozott legyen, így az Önkormányzat részt vállal a temető fenntartásában,

üzemeltetésében. A megállapodás célja ezen vállalás tisztázása.

Bercel Község Önkormányzata a település üzemeltetéséhez kapcsolódó feladatellátás keretében

a köztemetőre nyújtott támogatás terhére vállalja a temetőhöz kapcsolódóan:

"Fenntartási – üzemeltetési feladatai körében az Önkormányzat gondoskodik
- fű lekaszálásához szükséges kézi benzinmotoros fűkasza biztosításáról. A fűkasza használatához

szükséges emberi erőforrást az egyházközségnek kell biztosítani.
Az önkormányzat a vállalja a temető azon részének kaszálását, melyet az önkormányzat tulajdonát

képező MTZ traktorral el lehet végezni.
- a díszfák és díszbokrok rendben tartásáról, a ravatalozóhoz vezető út és a betonjárda rendben

tartásáról, téli időszakban a köztemetőhöz vezető úton a hó eltakarításáról, a síkosság mentesítéséről,

a vízszolgáltatás biztosításáról, a téli időszakban a közkút fagytalanításáról, esetleges felújításáról,

pótlásáról, a keletkezett szemét elszállításáról."
A módosított megállapodás időtartama 2016. szeptember 13 – határozatlan időre szól. A jelen

dokumentumban foglalt megállapodás kizárólag egyező akarattal és írásban módosítható.

Bercel, 2016. szeptember 12.

Hulitka Róbert sk.           Jánvári Andrásné sk.
plébániai kormányzó         polgármester

Az önkormányzat által vállalt feladatokat folyamatosan végezzük.
A sírokra, illetve a sírok mellé ültetett díszfákat és díszbokrokat az elhunytak

hozzátartozóinak kell gondozni.
Önkormányzatunk a közlekedő utak melletti díszfák, cserjék gondozását végzi.

Jánvári Andrásné
polgármester

szandavr

telepu

ovoda1

Napelemek

Bercel község

önkormányzatának

épületein

Napelemek Bercel község önkormányzatának épületein

A 35 601 043 Ft összköltségű, 100%-os támogatási aránnyal rendelkező projekt célja az önkormányzati épületek villamosenergia-igényének csökkentése és ezáltal az Önkormányzat költséghatékony működésének elősegítése.

alt

Bercel Község Önkormányzata az Európai Unió támogatási programjának köszönhetően a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-2012-4.10.0/N „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása” című konstrukció keretein belül pályázatot nyújtott be, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium KEOP-4.10.0/N/14-2014-0286 azonosító számon támogatott.

A napelemek elhelyezése nagyban elősegíti az önkormányzat költséghatékony működését, így az energiafogyasztás csökkentését, annak hatékonyabb felhasználását, és a villamos áram költségek csökkentését.
A projekt keretében a napelemes rendszer öt megvalósítási helyszínen került felszerelésre.

Széchenyi István Általános Iskola
A projektnek köszönhetően 22,5 kWp rendszer telepítése valósult meg 90 db 250 Wp névleges teljesítményű napelem modul felszerelésével. A technológiával az éves szinten előállított megújuló alapú energiának köszönhetően a vásárolt villamos energia 22 700 kWh/évről 1 800 kWh/évre csökken majd.

Csemete-kert Óvoda
A projektnek köszönhetően 15 kWp rendszer telepítése valósult meg 60 db 250 Wp névleges teljesítményű napelem modul felszerelésével. A technológiával az éves szinten előállított megújuló alapú energiának köszönhetően a vásárolt villamos energia 18 147 kWh/évről 747 kWh/évre csökken majd.

Gondozási Központ
A projektnek köszönhetően 4 kWp rendszer telepítése valósult meg 16 db 250 Wp névleges teljesítményű napelem modul felszerelésével. A technológiával az éves szinten előállított megújuló alapú energiának köszönhetően a vásárolt villamos energia 4 650 kWh/évről 10 kWh/évre csökken majd.

Mentőállomás
A projektnek köszönhetően 5,5 kWp rendszer telepítése valósult meg 22 db 250 Wp névleges teljesítményű napelem modul felszerelésével. A technológiával az éves szinten előállított megújuló alapú energiának köszönhetően a vásárolt villamos-energia 7 500 kWh/évről 1 480 kWh/évre csökken majd.

Orvosi Rendelő
A rendelő tetőszerkezetére kiépítendő napelemes rendszer 2015. szeptemberében kerül átadásra. A projektnek köszönhetően 3 kWp rendszer telepítése valósul meg 12 db 250 Wp névleges teljesítményű napelem modul felszerelésével. A technológiával az éves szinten előállított megújuló alapú energiának köszönhetően a vásárolt villamos-energia 3 700 kWh/évről 220 kWh/évre csökken majd.

A beruházás szem előtt tartja a környezetvédelmi prioritásokat, törekszik a települési környezetvédelem erősítésére és a környezetbiztonság növelésére. Az energetikai hatékonyság fokozása összhangban van a hazai és az európai uniós irányelvek előírásaival, megvalósítása révén mérséklődik az üvegházhatású gázok kibocsátása, mely hozzájárul mind a helyi, mind a regionális környezeti állapot javulásához.

jakot

Megszervezésre kerül a Bercel melletti, a Cserhát hegyei között csodaszép helyen fekvő

Jákotpuszta Tájközpontban az idei első önkéntes hétvége!
2017. március 31 (péntek) és április 2 (vasárnap) között Jákotpusztán a tavaszi munkákhoz

kötődően a Tájközpont területén található gyümölcsfák metszését, ápolását végezzük el.
Elsősorban gallyhordáshoz, permetezéshez, metszéshez keresünk segítőket.

(Metszésre, csak hozzáértőket várunk!) Várunk még segítséget a „konyhára” is. 
Amit biztosítani tudunk:
- szállás 2-3 ágyas szobákban, közösségi szálláson (hálózsákot mindenki hozzon!),
- tisztálkodási lehetőség (hideg-melegvíz),
- étkezés, (péntek: vacsora, szombat: reggeli, ebéd, vacsora, vasárnap reggeli.

Vegák és böjtöt tartók jelentkezését is várjuk, csak jelezze ez irányú igényét!)

Program:
- Gyülekező: Péntek délelőttől 15 óráig. Aki később érkezne meg, se keseredjen el!

Örömmel várjuk péntek este, szombat reggel is. (Bercel, Galgaguta és Jákotpuszta

Tájközpont között a személyszállítást megoldjuk.)
- Péntek délután és szombaton egész nap munka a gyümölcsfák körül.
- Vasárnap délelőtt munka helyett kirándulás a környéken.

Egyéb program:
Péntek és szombat este filmvetítés, ping-pong. Esetleg este „kis táncház”.

Amit enni fogunk (nem időrendben): Jákoti sajt, tej, kemencés kenyérlángos, tojásrántotta,

főtt tojás, pirítós, lekvár, méz, lecsó, nyúlpaprikás, nyúl húsleves, sült krumpli, némi hurka.
Bár az alkohol fogyasztása munkaidőben tilos, de este tűz mellett kis házi gyógyszer is előkerül

és különlegességként a munka végeztével magyar kézműves pezsgő kortyolására is lesz lehetőség!

Jelentkezési határidő: 2017. 03. 29. 19 óra
Jelentkezni lehet a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-címen!
Visszaigazolást legkésőbb 2017. 03. 28. -án kedden küldünk.

Telefonszámot a jelentkezőknek megadunk, de a térerő időnkénti hiánya miatt,

telefonon jelentkezni nem lehet. Ha pénteken esik az eső a program elmarad. 
Ezzel az Önkéntes hétvégével indítjuk el 2017. évi Önkéntes programjainkat.

Ezeken a programokon szakmai ismeretek mellett hasznos és remek

– baráti társaságoknak is élmény dús - szórakozást szeretnénk biztosítani.
Terveink között sok-sok ötlet, újítás szerepel, amiről ott személyesen is beszélni

fogunk és persze ki is kérjük véleményeteket.
Kérek minden kalandvágyó jelentkezőt, hogy a kezdetleges szállás ne riassza el!

Ha metszeni akar, akkor metszőollót hozzon magával. A megfelelő szervezés

miatt a jelentkezési határidőt tartsátok be! Jelezzétek, ha valamiben hiányt szenvedtek

(pl. nincs hálózsákotok), vagy az átlagostól eltérő igényetek van (pl: vega étkezés).

Írjátok, meg hogy melyik településre és kb. mikor érkeztek (Bercel –busz, Galgaguta- vonat).

Ha fel tudsz ajánlani ezt-azt (pl. lekvár, gyümölcs, stb.) írd meg nekünk!
Ha nem érsz rá, de tetszik programunk, kérlek, küld szét barátaidnak is!

Mindenkit szeretettel várunk!

A szervezők csapata.

Csobánkapuszta

 

 

irat

 

A vadászterületekről szóló határozat megtekinthető.

 

Mentés

Mentés

testvertelepules bercel opatow 20160728

Mentés

Mentés

nograd megyei hirlap 20160620

Mentés

nograd megyei hirlap 20160617

Mentés

Mentés

tajekoztato europa a polgarokert 20160728

Mentés

Mentés

meghivo testvertalalkozo 20160618

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

meghivo testvertalalkozo-20160618jpg

Bővebben...

Testvértelepülési találkozó - 2016.

Közérdekű közlemény a zöldhulladék elszállításáról Bercelen - 2015.12.03.

Felhívás - Magyar földet a magyar gazdáknak - 2015.12.03.

Bercel - rendeletek

Letölthető Bercel Községi Önkormányzat képviselő-testületének
11/2015.(IV.25.), 14/2015.(IX.30.), 15/2015.(X.16.) és 16/2015.(X.16.) számú rendelete.

 Az összes elérhető rendelet megtekinthető itt.

bercel-palyazat-napelemek-a-koltseghatekony-mukodes-szolgalataban-20150825-1

 

A teljes dokumentum letölthető innen.

Bővebben...

irat

 

A 2014. október 12-i napján megtartott helyi önkormányzati választásról szóló HVB határozat a polgármester, a képveiselő jelöltekről és a roma nemzetiségi válkasztásról megtekinthető itt.

hvi hatarozat nemzetisegi szavazokor 20140724 1

Bővebben...

valasztasi hirdetmeny 20140214 1

Bővebben...

felhivas eu szolg jarulekfizetesi kotelezettseg 20130416

felhivas szja bevallas 20130416

irat

Letölthető nyomtatványok:

Bevallás talajterhelési díjról
Bevallás gépjárműadóról
Bevallás helyi iparűzési adóról állandó tevékenység esetén
Bevallás helyi iparűzési adóról ideiglenes tevékenység esetén
Bevallás magánszemély kommunális adójáról
HIPA bejelentkezés, változás-bejelentés
HIPA adóelőleg kiegészítés

Az összes nyomtatvány megtekinthető itt.

Hogyan védekezzünk a fagy ellen...

 

516300

 

 

Kedves Berceliek!

 

 

Lehetőség adódik a helyi eladó ingatlanok ingyenes reklámozására.

 

Bercel község honlapján egy külön felületet hoztunk létre (bal oldali menüsáv, utolsó pontja) a berceli ingatlanok reklámozására.

 

A hirdetések feladására személyesen -a Polgármesteri Hivatalban-  és az interneten keresztül van lehetőség, az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre elküldött hirdetéssel.

 

Jánvári Andrásné

Polgármester

TISZTELT FOGYASZTÓK!

 

 

DÍJNÖVEKEDÉS:

 

A környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény 11. § (1) bekezdése értelmében azon fogyasztónak, aki a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem köt rá és helyette más szennyvíz-elhelyezési módot alkalmaz, talajterhelési díjat kell fizetnie. Ugyanezen törvény 12. §. (3) bekezdése alapján a talajterhelési díj egységdíjának mértéke 2012. február 1-jétől a korábbi 120 Ft/m3 helyett – tízszeres-, 1.200 Ft/m3 mértékben került meghatározásra, amelyet a területi szorzók tovább növelhetnek (pl.: sérülékeny vízbázis érintettsége esetén 3600Ft/m3). Így azoknak, akik minél később kötnek rá a közüzemi csatornahálózatra, számolniuk kell a 2012. évi talajterhelési díj időarányos megfizetésével is.

 

KÖTELEZETTSÉG:

 

A víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. számú törvény 83.§ (3) bekezdése alapján, ha 2012. július 1-jén a közműves ivóvízellátás, vagy szennyvízelvezetés és - tisztítás biztosításához szükséges víziközmű rendszer a közterületen az ingatlanról műszakilag elérhető módon kiépült és rendelkezésre áll, akkor az ingatlan tulajdonosa 2013. július 1-jéig az 55.§-ban foglaltak szerint köteles az ingatlant a rendszerbe bekötni!

 

AMIBEN AZ ÖN SEGÍTSÉGÉRE LEHETÜNK:

 

Azzal a szándékkal, hogy segítsük a rákötésekkel kapcsolatosan felmerülő fogyasztói terhek enyhítését, a következő akciót hirdetjük meg:

 

Társaságunk a területen érvényes szemledíjból 30%-os kedvezményt biztosít. Ezen túlmenően ahol a közcsatorna hálózat építésével egy időben a bekötő vezeték is elhelyezésre került és az a telekhatárig kiépült, valamint a gravitációs elvezetés lehetősége biztosított, egyszerűsített bekötési dokumentáció elfogadásával (mely nem jelent költséget) segíti elő az ingatlanok szennyvíz elvezetését.

 

Akciónk időtartama: 2012. április 16. – 2012. október 31.-ig tart.

 

A csatornarákötést megelőzően kérjük, tájékozódjon a területileg illetékes ügyfélszolgálati irodáinkban, és olvassa el a honlapunkon közzé tett tájékoztatónkat, valamint innen letöltheti a szükséges nyomtatványokat is. Felhívjuk figyelmét, hogy a megrendelőt csak az illetékes víz- és csatornamű társulat/önkormányzat aláírásával fogadhatjuk el. Aki a szolgáltató hozzájárulása nélkül csatlakozik a szennyvízelvezető törzshálózatra, szabálysértést követ el.

 

A Társaságunkhoz beérkezett bekötési megrendelő igényeket folyamatosan követjük, nyilvántartjuk. A területileg illetékes Üzemigazgatóságunk kapcsolatba lép az igénylőkkel, és a közösen kialakított ütemtervnek megfelelően egyezteti a „szemle” tervezett időpontját.

Kérdéseivel kapcsolatban munkatársaink az Ön segítségére állnak. Telefon: 06/40 881188

 

Érdemesebb tehát a közcsatornát igénybe venni, mert környezetkímélő és anyagilag is kedvezőbb, mint az egyedi szennyvíztárolás, szállítás.

 

                                                                                                                               DMRV Zrt.

A látvány-csapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól 107/2011. (VI.30.) Kormány rendelet 4. § (11) előírásinak megfelelően a Községi Sportkör Bercel honlapján közzéteszi az MLSZ által jóváhagyott Sportfejlesztési Programját, annak jóváhagyásáról szóló határozatot, valamint a támogató cégek nevét és a célonként nyújtott támogatási összegeket.

 

 

Bővebben...

Elektronikus ügyintézés

bercel-elektronikus-ugyintezes-logo

Pályázataink

infoblokk kedv final felso cmyk ERFA 150

Bercel község vízvédelmi fejlesztései 

TOP-2.1.3-15-NG1-2016-00030

Kedvezményezett neve: Bercel Község Önkormányzata
Projekt címeBercel község vízvédelmi fejlesztései
A szerződött támogatás összege200 millió Ft
A támogatás mértéke100%
A projekt tervezett befejezési dátuma2018.10.31
A projekt azonosító számaTOP-2.1.3-15 NG1-2016-00030

Tovább >>> 

 

Időjárás

Hőtérkép

Felhőkép Széltérkép UV térkép